Manchester Citys Phil Foden (til venstre) blir gratulert av Bernardo Silva etter scoringen mot Leipzig onsdag kveld. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB.

Frelseren Alvarez reddet Manchester City etter 3-1 mot Leipzig – Haaland målløs av banen

Manchester City var desidert best før pause, men måtte slite for poengene mot Leipzig i onsdagens puljekamp i mesterligaen.

Av NTB | 04.10.2023 23:02:28

Sport: Fem minutter før full tid satt den viktigste scoringen. Da hadde innbytter Julian Alvarez vært på banen i fem minutter. Unggutten som ble verdensmester med Argentina sist år, skrudde ballen i det lengste krysset fra langt hold.

Det var full fortjent med ledelse og seier etter to fulle omganger. Manchester City hadde ballen i 73 prosent av tiden og var det beste laget kampen igjennom. Da Jeremy Doku satte inn 3-1 på overtid var alt som det skulle være.

Manchester City var flere hakk bedre enn sin tyske motstander i de første 45 minuttene, og det var fullt fortjent da de gikk opp i ledelsen etter 25 minutters spill. Rico Lewis vartet opp med et glimrende og presist innlegg til Phil Foden på løp, og selv om han ikke noe fulltreff bredsidet den engelske landslagsspilleren ballen i mål oppe i hjørnet til venstre for Leipzigs keeper. Målet var en typisk og ekte klassescoring av Manchester City.

City spilte tyskerne svært lave, og Leipzig produserte ikke en eneste farlighet gjennom hele omgangen.

Pipen fikk en annen lyd omtrent før publikum hadde satt seg i 2. omgang. Leipzig slo til med en kontring, og gjennomførte til 10 i stil da Loïs Openda løp seg fri og scoret sitt aller første i mesterligaen via stolpen.

Leipzig var nådeløse og scoret på sin første sjanse i kampen.

Et par minutter før pause kom han til en ny avslutning, men skuddet fra skrå vinkel tok Leipzigs keeper Janis Blaswich seg av.

Haaland var frampå med venstrebeinet igjen retter etter pause, men avslutningen gikk utenfor. I det 63. minutt sendte han vei et skudd fra bra posisjon som ble reddet av keeper. Åtte minutter senere skjøt han over.

Nordmannen er uten scoring i Champions League på de fire siste kampene.

Både Manchester City og Leipzig vant 3-1 i sin første kamp i gruppespillet og City topper gruppe G med full pott etter to spilte kamper.

I den andre kampen i gruppe G endte det 2-2 mellom Crvena Zvezda og Young Boys.

Oscar Bobb ble sittende på benken kampen igjennom for Manchester City.

Til helgen venter en ny vrien bortekamp for Manchester City. Da møter de Arsenal i London søndag ettermiddag.

Erling Braut Haaland scoret fem ganger da Leipzig ble slått 7-0 i den andre åttedelsfinalen sist sesong, og totalt har han elleve scoringer på seks kamper mot dem. Haaland spilte fra start, men var ikke altfor involvert og hadde ikke all verdens til muligheter til pause. Den beste muligheten kom etter drøye halvtimen, men vinkelen ble i spisseste laget da han avsluttet med sin kvasse venstrefot.

Leipzig er på 5.-plass i Bundesliga og fikk kjenne på nivået mot lederlaget i Premier League.