Menu
Nobels Fredssenter arrangerer konferanse og festival for Oslo-folk i august. Bildet er fra en markering senteret hadde til støtte for ofrene etter krigen i Ukraina, tidligere i år. Arkivfoto: Alf Simensen / NTB

Fredsprisvinnere samles til festival i Oslo

Flere tidligere fredsprisvinnere skal 31. august på scenen på Rådhusplassen i Oslo for å delta på Nobels Fredssenters internasjonale konferanse og festival.

Av NTB | 23.08.2023 10:14:31

Politikk: Fjorårets vinnere, den russiske organisasjonen Memorial og ukrainske Center for Civil Liberties, skal delta på festivalen, skriver fredssenteret i en pressemelding. I tillegg kommer representanter for den belarusiske menneskerettighetsaktivisten Ales Bjaljatski, som også ble tildelt fjorårets pris. Bjaljatski sitter fremdeles fengslet i Belarus.

Til Oslo kommer også guatemalanske Rigoberta Menchú Tum og iranske Shirin Ebadi som fikk Nobels fredspris i henholdsvis 1992 og 2003.

I tillegg kommer Beatrice Fihn, som i 2017 mottok Nobels fredspris på vegne av Den internasjonale kampanjen mot atomvåpen (Ican).

– Festivalen er gratis og passer for alle, og den tar opp et viktig tema på en underholdende måte, sier direktør Kjersti Fløgstad ved Nobels Fredssenter.

Fredsprisvinnerne skal delta i samtale ledet av forfatter Christian Kjelstrup, om hvorfor de kjempe for menneskerettigheter.

Det er også duket for konsert med Marit Larsen, livepodkast med Sandeep Singh og Galvan Mehidi fra «Med All Respekt» og quiz med Hasse Hope og Christopher «Tophe» Pahle.

(©NTB)

Flere nyheter: