Riki Alba scoret for Fredrikstad mot KFUM søndag. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Fredrikstad røk på sitt første tap for sesongen – Kongsvinger tok over tabelltoppen i 1. divisjon

Fredrikstad røk 1-2 for formlaget KFUM og måtte gi fra seg tabelltoppen i 1. divisjon søndag. Kongsvinger gjorde jobben mot Åsane og leder serien.

Av NTB | 13.08.2023 19:04:52

Sport: Fredrikstad så ut til å trenge seier over formlaget KFUM for å beholde tabelltoppen i 1. divisjon. Andreplasserte Kongsvinger jaktet ett poeng bak og var storfavoritter i oppgjøret mot bunnlaget Åsane.

I Oslo ga Riki Alba Fredrikstad en kjempestart på kampen da han hamret inn 1-0 etter 16 minutters spill. Østfoldingene har vært bunnsolide bakover denne sesongen, men Simen Hestnes og Remi-André Svindland vendte kampen til 2-1 i favør hjemmelaget.

KFUM påførte dermed Fredrikstad deres første tap for sesongen. Oslo-laget er også det eneste mannskapet som har scoret to mål i samme kamp mot østfoldingene denne sesongen.

Kongsvinger fikk en tøff start på kampen da Martin Vinjor sendte ballen inn i eget mål i det tolvte minutt, men Martin Hoel Andersen, Ludvig Langerekken og Mats Haakenstad vendte til 3-1-seier.

Dermed tar Kongsvinger over tabelltoppen med to poeng. KFUM er på tredjeplassen, tre poeng bak.

Dermed er Start oppe på fjerdeplassen i serien, mens Sogndal er på plassen bak med like mange poeng.

I Kristiansund var det også kamp om opprykksplassene da KBK møtte Jerv. Marius Broholm brukte kun halvannet minutt på å prikke inn 1-0, før samme mann curlet inn 2-0 før pause. Samuel Pedro reduserte til 1-2, før Mikkel Rakneberg ordnet 3-1-seier til KBK kvarteret før slutt.

Skeid trengte sårt poeng for å holde liv i håpet om forlenget spill på nivå to. Bendik Rise tente et tidlig håp om en trepoenger, men Loris Mettler og Ryan Nelson ordnet 2-1-seier for Raufoss. Skeid forblir på jumboplassen i 1. divisjon.

Bryne slo Hødd 2-1, mens Tommy Høiland ordnet 2-0 seier for Sandnes Ulf over Moss. I Mjøndalen brøt Ranheim deres stygge tapsrekke da de slo bruntrøyene 2-1.

I Kristiansand ble det spilt et svært viktig oppgjør i kampen om opprykk mellom Start og Sogndal. Emir Derviskadic banket hjemmelaget opp i ledelsen fra langt hold etter kvarteret spilt. Salim Nkubiri doblet til 2-0 like før slutt og sikret seieren.

Seieren gjør at Kristiansund forblir på den siste kvalifiseringsplassen, mens Jerv jakter fire poeng bak.