Jóannes Bjartalíd (t.h.) sendte Fredrikstad i ledelsen mot KBK. Foto: Terje Bendiksby / NTB.

Fredrikstad fikk straffe etter bare elleve sekunder – klatret opp på tabelltopp etter 4-1-seier

Fredrikstad vant 4-1 hjemme over Kristiansund i 1. divisjon søndag ettermiddag etter å ha fått et straffespark etter få sekunder.

Av NTB | 20.08.2023 17:04:32

Sport: Dermed klatrer FFK opp på tabelltopp i 1. divisjon. Det er imidlertid bare målforskjellen som skiller dem fra Kongsvinger på 2.-plass.

Det tok bare elleve sekunder før vertene fikk tildelt straffe etter at KBK-keeper Serigne Mor Mbaye meide ned Sondre Sørløkk. Sistnevnte stormet inn i 16-meteren.

Jóannes Bjartalíd gikk fram til krittmerket og sendte vertene komfortabelt i ledelsen etter bare ett minutt og 39 sekunder.

The Guardian hevder at tidenes raskeste straffe ble gitt etter åtte sekunder i kampen mellom Hamburg og Paderborn i 2015.

The 18 skriver imidlertid at Tanzania fikk straffe etter bare fem sekunder i VM-kvalikkampen mot Madagaskar i 2021.

Vondt ble til verre for KBK da Sebastian Jarl karatesparket Patrick Metcalfe i hodet og fikk bøte med direkte rødt kort etter bare tolv minutter.

Likevel var det gjestene som kunne juble ni minutter senere da kaptein Dan Peter Ulvestad beinet inn utligningen på en corner.

Etter hvilen headet imidlertid Oscar Aga FFK opp i ledelsen igjen, før Sørløkk økte til 3-1 sju minutter senere. Med fem minutter igjen på klokka fastsatte veteran Henrik Kjelsrud Johansen resultatet for vertene.

Raufoss bet seg også fast i kampen om en playoff-plass da de vant 2-1 hjemme over Start, mens Åsane klatret opp på kvalikplass da de vant 2-1 hjemme over Bryne.

Uansett vil FFKs straffe etter kun elleve sekunder da trolig være 1. divisjons raskeste gjennom tidene.

Nyopprykkede Moss viste også gode takter da de vant 4-1 hjemme over Mjøndalen, som nå står med tre strake tap. Moss på sin side har klatret helt opp på 7.-plass.