Menu
Gino Mäder døde fredag. Foto: Massimo Paolone/LaPresse via AP / NTB

Fredagens Tour de Suisse-etappe blir minnemarkering for avdøde Mäder

Det blir ikke gjennomført noen ordinær etappe i sykkelrittet Tour de Suisse fredag etter Gino Mäders bortgang, opplyser arrangøren til dansk TV 2.

Av NTB | 16.06.2023 13:48:57

Sport: I stedet for å gjennomføre den planlagte etappen, skal rytterne som deltar, sykle sammen til mål for å sørge over konkurrentens tragiske bortgang.

– Nå ønsker vi å planlegge et minneløp på siste del av dagens rute. Vi vet ikke ennå hvor starten vil gå. Vi skal sykle sammen hele veien til mål for å minnes Gino. Planen legges akkurat nå. Så snart vi vet noe mer, vil vi meddele det, sier løpsleder Olivier Senn til dansk TV 2.

Sveitsiske Mäder døde fredag av skadene han pådro seg i en stygg velt på torsdagens etappe. Det opplyste laget hans, Bahrain-Victorious, i en uttalelse.

«Det er med dyp sorg og tunge hjerter vi må kunngjøre Gino Mäders bortgang. Fredag tapte Gino kampen for å komme seg etter de alvorlige skadene han pådro seg. Hele teamet vårt er knust av denne tragiske ulykken, og våre tanker og bønner er med Ginos familie og kjære i denne utrolig vanskelige tiden», het det der.

Hele sykkelmiljøet sørger over den 26-årige sveitserens bortgang. Svenske Tobias Ludvigsson, som er lagkamerat med Carl Fredrik Hagen i laget Q36.5, sier han ikke har lyst til å fortsette rittet.

– Jeg kjente ham (Mäder). Det er idioti å ha en sånn målgang i nedoverbakke. Det er bedre å sette målgangen på toppen og ikke risikere livene våre, skriver han i en SMS til nyhetsbyrået TT.

– Vi får se hva som skjer nå, men jeg tror ikke noen er spesielt sugne på å konkurrere mer. Jeg vil bare hjem til familien min, fortsetter Ludvigsson.

Da starten skulle ha gått for fredagens etappe i Tour de Suisse, samlet i stedet rytterne seg for å holde ett minutts stillhet.

Bilder viser gråtende syklister som samlet seg på tvers av lagene i sykkelsirkuset for å sørge over landsmannens bortgang.

(©NTB)