Menu
Aurélien Tchouaméni er lettet over valgresultatet i Frankrike. Foto: Hassan Ammar / AP Photo / NTB

Franske spillere reagerer på valgresultatet: – Folkets seier

Den franske venstresiden får flest mandater i landets nasjonalforsamling. Flere franske landslagsspillere er lettet over resultatet.

Av NTB | 08.07.2024 06:43:15

Sport: – Lettelsen er like stor som bekymringen var de siste ukene. Gratulerer til det franske folket som mobiliserte slik at dette vakre landet ikke blir styrt av ytre høyre, skriver Jules Koundé på X.

– Folkets seier, istemmer Aurélien Tchouaméni.

Flere franske landslagsspillere har engasjert seg i landskampen i løpet av EM. Kort tid før mesterskapet ble sparket i gang lyste president Emmanuel Macron ut nyvalg etter at partiet hans gjorde det svakt i EU-valget.

Marine Le Pens ytre høyre-parti Nasjonal Samling (RN) gjorde det da historisk godt. Det skapte bekymring blant flere i den franske troppen.

Kaptein Kylian Mbappé var blant dem som engasjerte seg og oppfordret franskmenn til å bruke stemmeretten. Le Pen mente på sin side at han ikke burde fortelle franskmenn hva de burde stemme.

Nasjonal Samling gjorde det likevel svakere enn ventet i den andre valgrunden i Frankrike søndag, og det er isteden Ny Folkefront (NFP) som får flest mandater.

– Gratulerer til alle som responderte på trusselen som hang over vårt vakre land. Lenge leve mangfoldet, lenge leve republikken, lenge leve Frankrike, skriver Marcus Thuram på Instagram.

(©NTB)