Menu
Noel Le Graet er i hardt vær. Foto: Christophe Ena / AP / NTB

Frankrikes fotballpresident Noël Le Graët suspendert

Den franske fotballpresidenten Noël Le Graët (81) er i hardt vær. Nå er han suspendert fra jobben inntil videre.

Av NTB | 11.01.2023 14:36:51

Sport: Det franske fotballforbundet bekrefter beslutningen på sine nettsider onsdag. Avgjørelsen er tatt av styret i et ekstraordinært møte.

Visepresident Philippe Diallo vil fungere som midlertidig leder fram til saken er ferdig behandlet.

På det franske forbundets nettsider heter det at også daglig leder Florence Hardouin er permittert fra sine plikter «som et føre var-tiltak».

Fotballpresident Le Graët vil forbli suspendert inntil utfallet av en granskning bestilt av Det franske idrettsdepartementet foreligger.

Det har stormet rundt Le Graët etter at han kom med syrlige kommentarer om legenden Zinédine Zidane nylig. Han er også anklaget for seksuell trakassering av flere kvinner. Fotballtoppen har avvist beskyldningene.

I forveien ble Zidane koblet til jobben, men for Frankrikes fotballforbund (FFF) var det uaktuelt å vrake mannen som har ledet «Les Bleus» til to strake VM-finaler.

– Jeg er helt klar over at Zidane alltid var på radaren. Han har mange tilhengere, og flere ventet på Deschamps’ avgang. Men hvem kan sette en finger på Deschamps? Ingen, sa Le Graët.

– Hva så hvis Zidane hadde kontaktet meg? Jeg ville ikke tatt telefonen engang, fortsatte han.

Kommentarene ble ikke godt mottatt i Frankrike.

Superspissen Kylian Mbappé tok søndag kveld til Twitter og skrev følgende: «Zidane er Frankrike. Vi er ikke respektløse mot legenden på denne måten».

Mandag kom beklagelsen. Le Graët la seg flat og vedgikk at han aldri burde gjort intervjuet.

– Uttalelsene gjenspeiler overhodet ikke mitt syn på spilleren han var og treneren han er blitt. Jeg innrømmer at det var klumsete sagt av meg, sa han.

Uttalelsene om Zidane falt i et intervju med radiostasjonen RMC i etterkant av at Didier Deschamps forlenget sin avtale som fransk landslagssjef.

Landets idrettsminister Amelie Oudea-Castera anmodet Le Graët om å gi Zidane en unnskyldning. Hun kritiserte idrettstoppen for å ha en «skammelig mangel på respekt for en legende i fotballen».

(©NTB)

Flere nyheter: