Menu
Noël Le Graët går av som fransk fotballpresident. Foto: Christophe Ena / AP / NTB

Frankrikes fotballpresident går av etter anklager om sjikane

Noël Le Graët (81) slutter som fransk fotballpresident. Han ble tidligere i år suspendert etter beskyldninger om seksuell og psykisk trakassering.

Av NTB | 28.02.2023 11:55:33

Sport: Avgangen skjer 13 dager etter at en knusende rapport om styringen av Frankrikes fotballforbund ble lagt fram.

FFP opplyser at visepresident Philippe Diallo tar over toppvervet midlertidig fram til neste forbundsting 10. juni.

Le Graët ble fransk fotballpresident i 2011. I hans periode tok herrelandslaget seg til VM-finalene i 2018 (seier) og 2022 (tap).

Tross den sportslige suksessen har det stormet rundt Le Graët. Han er blitt anklaget for seksuell og psykisk trakassering av flere kvinner, og 11. januar ble han suspendert inntil videre.

FFP uttalte den gang at karanteneperioden kom til å vare inntil det forelå et utfall i en granskning bestilt av det franske idrettsdepartementet. Konklusjonen der var knallhard.

«Tatt i betraktning hans oppførsel overfor kvinner, hans uttalelser og lederfeil har ikke Le Graët nødvendig legitimitet til å styre og representere fransk fotball», sto det blant annet i rapporten.

81-åringen har hele tiden hevdet sin uskyld.

Det ble også bråk da han kom med syrlige kommentarer om legenden Zinédine Zidane i et radiointervju. Senere la han seg flat.

– Uttalelsene gjenspeiler overhodet ikke mitt syn på spilleren han var og treneren han er blitt. Jeg innrømmer at det var klumsete sagt av meg, sa Le Graët.

(©NTB)