Franske spillere er oppgitt etter å ha sluppet inn et direkte frikast før pause i VM-åpningen mot Angola. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Frankrike tett på VM-fadese i Stavanger – slo Angola med ett mål

Det holdt på å gå skikkelig galt i Frankrikes åpningskamp mot Angola i håndball-VM. Storfavoritten slet seg til 30-29.

Av NTB | 30.11.2023 22:19:56

Sport: Sluttminuttene i Stavanger ble svært nervepirrende. To ganger utlignet Angola, og det var bare så vidt at det franske laget tok med seg seieren og alle poengene.

Frankrike var på det meste fem mål foran i 2.-omgangen, men fikk aldri kontroll på sin afrikanske motstander.

Også før pause trøblet de regjerende OL-mesterne. I lange strekk var Angola foran med to-tre mål. Først mot slutten av omgangen kom de franske kvinnene i gang og ledet 18-15 halvveis.

I årets VM mangler Frankrike noen store navn, men troppen burde være god nok til å slå Angola uten drama.

Norge er tittelforsvarer og møter lagene fra Frankrikes pulje i hovedrunden.