Menu
Det har vært store demonstrasjoner i kriserammede Libanon, der folk krever at bankene lar dem ta ut sine sparepenger. Bildet er tatt under en protest i Beirut i juni. Foto: Hussein Malla / AP / NTB

Frankrike overfører beslaglagte penger til Libanon

Det franske rettsvesenet har besluttet at penger som er beslaglagt fra Libanons sentralbanksjef, skal overføres til den libanesiske staten.

Av NTB | 04.07.2023 16:43:21

Kriminalitet og rettsvesen: Beslutningen gjelder også beslaglagte midler fra flere personer med tilknytning til sentralbanksjef Riad Salameh, opplyser pressetjenesten til Libanons fungerende justisminister Henry Khoury tirsdag.

I fjor kunngjorde det europeiske justissamarbeidet Eurojust at rundt 120 millioner euro i libanesiske midler var beslaglagt. Beslagene – som tilsvarer 1,4 milliarder kroner med dagens kurs – ble gjort i Frankrike, Tyskland, Luxembourg, Monaco og Belgia. Ingen mistenkte ble navngitt i kunngjøringen, men påtalemyndigheten i München bekreftet den gangen overfor Reuters at Salameh var siktet i saken som førte til beslaget.

Salameh har styrt sentralbanken i det kriserammede Libanon siden 1997. Han er anklaget for korrupsjon, hvitvasking og for å stå bak tidenes største pyramidespill.

(©NTB)

Flere nyheter: