Menu
Niger ble forrige uke rammet av et anti-fransk, prorussisk militærkupp. Frankrike planlegger å evakuere sine borgere fra hovedstaden Niamey. Foto: AP/NTB

Frankrike og Italia evakuerer borgere fra Niger

Det franske utenriksdepartementet sier evakueringen av franske borgere fra Niger vil starte tirsdag. Italia vil også fly sine borgere ut av landet.

Av NTB | 01.08.2023 13:43:00

Politikk: Forrige uke ble presidenten i den tidligere franske kolonien Niger styrtet i et militærkupp. Den franske ambassaden i hovedstaden Niamey sa tirsdag at evakueringen av franske statsborgere vil starte snart.

I en oppdatering sier det franske utenriksdepartementet at evakueringen starter tirsdag. I tillegg til de franske borgerne vil de også evakuere EU-borgere.

– Stilt overfor en stadig forverret sikkerhetssituasjon forbereder vi nå en evakuering fra Niamey, heter det i en melding fra ambassaden til franske statsborgere.

Også Italia vil hjelpe sine borgere med å forlate den nigerske hovedstaden.

– Den italienske regjeringen har bestemt seg for å tilby våre medborgere i Niamey sjansen til å forlate byen på en spesialflygning til Italia, skriver utenriksminister Antonio Tajani på X/Twitter.

Til Reuters forteller Tajani at den italienske ambassaden i Niamey forblir åpen inntil videre. Han sier likevel at det ikke er snakk om noen full evakuering.

Niger er det tredje landet i Sahel-regionen som blir utsatt for militærkupp i løpet av de siste tre årene.

(©NTB)

Flere nyheter: