Taty Castellanos jubler for det første målet. Det kom tre nye fulltreffere fra argentineren. Foto: Joan Monfort / AP / NTB

Fra utskjelt til firemålshelt mot Real Madrid: – Kunne aldri forestille meg dette

Valentín «Taty» Castellanos (24) scoret fire mål for lille Girona mot Real Madrid i La Liga tirsdag kveld. Det er stor kontrast til nedturen mot Barcelona.

Av NTB | 25.04.2023 22:54:13

Sport: Girona vant 4-2 og gjorde den vanskelige oppgaven om seriegull for Real Madrid trolig umulig. Det var heller ikke noe B-lag som møtte opp mot den nyopprykkede klubben.

Luka Modric, Toni Kroos og Federico Valverde var på midtbanen, og på topp var Vinícius Júnior og Marco Asensio. De fikk se Castellanos score fire mål.

Statistikkselskapet Gracenote skriver at Castellanos er den første til å score fire seriemål mot Real Madrid siden Esteban Echavarría (5) gjorde det for Real Oviedo i desember 1947.

– Det var en drømmekveld. Vi hadde en fantastisk kamp mot et av de beste lagene i verden, sa Castellanos.

For to uker siden slettet Castellanos sin Twitter-konto etter at han blant annet hadde bommet alene med keeper på stillingen 0-0 mot Barcelona. Den åpnet han igjen takket være støtten hos dem nærmest ham.

– Jeg kunne aldri forestille meg dette. Jeg nyter det med fansen vår, med menneskene som har sendt meg støtte, familien og folk i Argentina. De støtter meg alltid, sa firemålsscoreren.

Girona-trener Michel var imponert over prestasjonen.

– Jeg er glad på hans vegne, for etter kampen mot Barcelona stengte han sosiale medier-kontoene sine, sa Michel.

– Jeg ba ham være rolig, for det er hans første sesong i Europa, la han til.

Castellanos spilte under den norske treneren Ronny Deila i New York City. Argentineren hadde flest målpoeng i den amerikanske ligaen i 2021: 19 mål og åtte assist.

Tolv minutter senere løp argentineren seg fri i bakrom og banket inn 2-0.

– Hva i alle dager, utbrøt TV 2-kommentator Peder Mørtvedt.

Mer skulle komme fra den utlånte spilleren fra MLS-klubben New York City. Først reduserte Vinicius Jr. på en heading elleve minutter før pause.

Etter 62 minutter sto det 4-1, og sjokket ble enda større for de 13.300 tilskuerne som ser laget sitt på det øverste nivået i Spania for kun tredje gang. For tredje gang slo de giganten Real Madrid.

Lucas Vázquez reduserte fem minutter før slutt.

De hvitkledde fra hovedstaden er elleve poeng bak Barcelona. Real Madrid har også én kamp mer spilt.

Før tolv minutter var spilt, rullet hjemmelaget opp et vakkert angrep. I boksen var Castellanos og headet inn sitt åttende mål for sesongen. Det skulle bli ni og ti og elleve i løpet av den utrolige kampen.

Snaut 40 sekunder ut i 2. omgang havnet ballen i beina hos Castellanos igjen, og hattricket var fullbyrdet.