Menu
ARKIVBILDE: E. Solberg / Radio Haugaland

Fra øksedrap til egen leilighet

Den nå 52 år gamle mannen som ble dømt for drapet på en 67 år gammel kvinne på Vår Frelsers Gravlund i 2019, vil snart kunne flytte inn i en kommunal leilighet.

Av Egil M Solberg | 10.01.2023 19:53:10

Domstol: 52-åringen som er dømt til tvungent psykisk helsevern for drapet på Bjørg Marie Skeisvoll Hereid (67) møtte tirsdag i retten, skriver Haugesunds avis.

Mannen kan få seg en leilighet i løpet av de neste tre årene. Ingen kan dømmes til tvungent psykisk helsevern i lenger enn i tre år uten at saken vurderes på nytt av domstolen.

De to siste årene har han vært symptomfri og vært ute i det fri ved flere anledninger. Drapsmannen er observert i Haugesund ved flere anledninger de siste årene. Han har blant annet vært på kafé og telttur, skriver avisa.

For at mannen fortsatt skal kunne holdes under lov om tvungent psykisk helsevern, må det blant annet foreligge en gjentakelsesfare.

– Dersom tiltalte nå avslutter behandlingen og begynner å ruse seg, vil risikoen for psykose være nærliggende og risikoen for nye kriminelle handlinger vil være høy, sa Tor Ketil Larsen, professor emeritus i psykiatri i retten ifølge avisa.

En dom er ventet i neste uke.

Flere nyheter: