Menu
Thomas Müller deltar i en kampanje mot netthets. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB

Fotballstjerner leser hatmeldinger i ny kampanje: – Måtte spillerbussen brenne!

Bayern München-stjernene Thomas Müller, Leroy Sané og Leon Goretzka er del av en ny kampanje mot netthets. Der leser de opp stygge meldinger de har mottatt.

Av NTB | 21.03.2023 13:34:04

Kultur og underholdning: Videoen der fotballstjernene deltar, er en del av kampanjen «Sammen mot netthat». Bayern står bak denne sammen med sine hovedsponsorer for å øke bevisstheten rundt problemet og støtte de som rammes.

«Du bør lukke den ukvalifiserte munnen min», «Det pleide å være Mia San Mia (Bayerns slagord, «Vi er som vi er»), nå er det bare utlendinger», «Jeg spytter på dere», og «måtte lagbussen deres brenne, tapere» er bare noen av kommentarene som spillerne leser.

Andre eksempler av netthets som inneholder rasistiske ytringer er i videoen sensurert med pipelyder.

– I løpet av min tid som profesjonell spiller i Bundesliga har jeg erfart hva verbale utfall og aggresjon kan resultere i. Disse hatmeldingene på nettet forblir ofte skjult for offentligheten. Vi trenger mer åpenhet her, sier Bayerns administrerende direktør Oliver Kahn.

Sponsoren Telekom bidrar til kampanjen. Merkevaresjef Uli Klemke sier at hatytringer og mobbing er med på å «forgifte samholdet i det virkelige liv og på nettet».

Videoen skal vises på ulike sosiale medieplattformer og også på TV i forbindelse med sportssendinger.

(©NTB)