Menu
Lineth Beerensteyn deltok onsdag på den nederlandske pressekonferansen før åttedelsfinalen mot Spania. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB

Fotball-VM: Nederlandsk profil med stikk mot USA: – De har pratet høyt

Den nederlandske landslagsspilleren Lineth Beerensteyn legger ikke skjul på sin begeistring for at regjerende mester USA er ute av årets fotball-VM.

Av NTB | 10.08.2023 07:34:52

Sport: De amerikanske damene mislyktes i tittelforsvaret da de på dramatisk vis røk ut av VM etter straffesparkkonkurranse mot Sverige i åttedelsfinalen. Det skapte tilsynelatende god stemning i den nederlandske leiren.

– Øyeblikkelig tenkte jeg: «Yes! Adjø!». Helt fra starten av dette mesterskapet har de pratet høyt. De snakket om finalen og slikt, og jeg har tenkt at de har vært nødt til å levere på banen før de prater, sa Lineth Beerensteyn da hun møtte pressen før kvartfinalen mot Spania.

26-åringen er likevel klar på at hun har stor respekt for amerikanerne.

– Jeg er ikke frekk på den måten. Jeg har fortsatt mye respekt for dem, men nå er de ute av turneringen. For dem handler det om å ikke begynne å snakke om noe som ligger langt unna. Jeg håper de har lært av det, fortsetter Beerensteyn.

Nederland var motstander i finalen da USA ble verdensmestere for fire år siden. De to nasjonene møttes igjen i gruppespillet i årets mesterskap. Da delte lagene poengene etter scoringer fra Jill Roord og Lindsey Horan.

De nederlandske kvinnene møter Spania til kvartfinaleduell fredag.

(©NTB)

Flere nyheter: