Lasse Nordås (t.v.) satte inn 3-2-målet mot Irland fredag. Foto: Lise Åserud / NTB

Fotball: U21-herrene sikret tre viktige poeng i EM-kvalifiseringen – vendte til 3-2-seier mot Irland

Norges U21-landslag så lenge ut til å gå på sitt andre strake tap i EM-kvalifiseringen, men to sene scoringer sørget for 3-2 og tre poeng mot Irland i Drammen.

Av NTB | 17.11.2023 19:59:46

Sport: Norge trengte seier fredag for å henge med i gruppe A. Svakt forsvarsspill så ut til å hindre dem i å få med seg noen poeng fra oppgjøret, men to sene mål fra Kristian Arnstad og Lasse Nordås sikret dem isteden tre poeng.

Etter fire spilte kamper er Jan Peder Jallands menn på en delt andreplass i gruppen med ni poeng. Irland står med like mange, mens Italia er ett poeng foran.

Norge var det bedre laget i innledningen på kampen, og etter 19 minutters spill headet Halvor Rødølen Opsahl inn kampens første. Arnstad svinget inn et flott innlegg, og Opsahl forlenget ballen videre inn i det lengste hjørnet.

Ni minutter før sidebyttet satt den imidlertid i andre enden av banen. Odin Thiago Holm havnet under press i bakerste ledd og sendte ballen rett i beina til en motspiller. Etter to forsøk var det til slutt Aidomo Emakhu som hamret inn utligningen.

18 minutter før slutt ble det balanse i regnskapet da Arnstad satte inn 2-2-målet på straffe. Dommeren pekte på krittmerket etter at Leo Fuhr Hjelde ble dratt ned i feltet.

Ikke lenge etterpå leverte Joel Mvuka ballen til Nordås i feltet. Spissen brukte én berøring før han sendte ballen inn i mål via tverrliggeren til 3-2 og full jubel på Marienlyst.

Tapet mot Italia var landslagstrener Jallands første som U21-sjef. Han tok over ansvaret fra Leif Gunnar Smerud etter sommerens EM-sluttspill.

Tirsdag møter Norge Tyrkia på bortebane.

Åtte minutter etter hvilen var Sinclair Armstrong frampå og satte inn 1-2-scoringen. Armstrong spilte vegg med Emakhu og kunne til slutt bredside inn kampens tredje.

U21-landslaget åpnet EM-kvaliken med 7-0-seier over San Marino, før det ble seier med samme sifre mot Latvia kampen senere. Forrige runde ble det 0-2-tap for Italia.