Menu
Milliardær Elon Musk på et arrangement sammen med Storbritannias statsminister Rishi Sunak i London i begynnelsen av november. Foto: Kirsty Wigglesworth / Pool / AP / NTB

Elon Musk anklages for spredning av antisemittisme – fordømmes av Det hvite hus

Administrasjonen til USAs president Joe Biden anklager milliardær Elon Musk for å spre antisemittisme på meldingstjenesten X.

Av NTB | 17.11.2023 19:49:36

Sosiale forhold: Talsmann Andrew Bates i Det hvite hus sier det er «uakseptabelt å gjenta skrekkelige løgner».

– Vi fordømmer denne forkastelige fremmingen av antisemittisk og rasistisk hat på det sterkeste, understreker Bates.

Bakgrunnen er at Musk skal ha uttrykt støtte til en antisemittisk konspirasjonsteori på X, tidligere kjent som Twitter.

En annen X-bruker anklaget jøder for å spre «dialektisk hat» mot hvite. Videre skrev han om «horder av minoriteter», og tilsynelatende refererte han til opptil flere konspirasjonsteorier.

– Du har sagt den virkelige sannheten, svarte Musk, verdens rikeste mann.

Tesla-grunnlegger Musk eier X og er også sjef for romfarts- og satellittselskapet SpaceX. Den amerikanske romfartsorganisasjonen Nasa samarbeider tett med SpaceX og har tildelt selskapet en milliardkontrakt for å sende astronauter til månen i framtida.

Tidligere fredag ble det kjent at både EU-kommisjonen og IT-giganten IBM vil slutte å annonsere på X. Begge viste til hatefulle uttalelser på meldingstjenesten i sine begrunnelser.

Blant annet skal det ha vært tilfeller der IBM-annonser på X ble plassert ved siden av meldinger som uttrykte støtte til Adolf Hitler.

Flere nyheter: