Andreas Schjelderup, her i aksjon for Nordsjælland, var brennhet for Norge i EM-kvalifiseringen for U21-lag. Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix / NTB

Fotball: U21-herrene åpnet EM-kvalifiseringen med 7-0-seier over San Marino

Andreas Schjelderup scoret hattrick da Norge U21 slo San Marino 7-0 på bortebane i EM-kvalifiseringen torsdag.

Av NTB | 07.09.2023 20:04:33

Sport: Det ble en god kveld for Norge-stjernene Schjelderup og Isak Hansen-Aarøen som ikke fikk spille sommerens U21-EM i Romania. Manchester United-spilleren Hansen-Aarøen tegnet seg også på scoringslisten i løpet av noen effektive Norge-minutter på tampen av første omgang.

Etter en noe tafatt norsk åpning tok det skikkelig fyr offensivt det siste kvarteret før hvilen.

Schjelderup scoret det forløsende 1-0-målet etter pent norsk spill i det 34. minutter, og deretter rant det inn bak San Marino-keeper Pietro Amici.

2-0 kom ved Sivert Mannsverk to minutter senere. Han forserte framover med ballen og feide den opp i vinkelen fra 18 meters hold.

Hansen-Aarøen økte til 3-0 i siste ordinære spilleminutt i første omgang, mens Schjelderup var frampå igjen og gjorde 4-0 i tilleggstiden.

Det skal også nevnes at driblevingen Oscar Bobb, som nylig debuterte for Manchester City, viste seg fram med positivt fortegn. Han gjorde en rekke frekke driblinger og hadde flott forarbeid til 3-0-målet.

Amici hindret større tap for San Marino med en rekke gode redninger etter hvilen. Men han kom til kort mot Schjelderup i det 83. minuttet, da vingen kom fri på venstresiden og satte 5-0.

Innbytter Daniel Karlsbakk puttet på til 6-0 i det 88. minuttet etter flott forarbeid av David Møller Wolfe. På overtid gjorde Eskil Edh 7-0.

Neste kamp for Norge spilles hjemme mot Latvia i neste uke. Irland, Italia og Tyrkia er også med i puljen.