Menu
Iver Fossum hjalp AaB til cupfinale med assist i returkampen mot Silkeborg. Foto: Geir Olsen / NTB

Fossum-assist da AaB tok seg til cupfinale – møter FCK i Parken

Iver Fossum hadde assist på ledermålet da AaB slo Silkeborg 4-1 i returkampen og tok seg til den danske cupfinalen i fotball med 5-2 sammenlagt.

Av NTB | 04.05.2023 21:44:08

Sport: Dermed kunne han juble sammen med sine norske lagkamerater Daniel Granli og Jonas Skulstad (ubenyttet reserve). AaB sliter tungt i serien og er på nedrykksplass, men i cupen har laget gjort sine saker bra, og 18. mai venter FC København i finalen i Parken.

Det ble målrikt og dramatisk da FCK sikret finaleplass med 5-3-seier i lokaloppgjøret mot Nordsjælland. Etter 2-3 i første kamp så FCK ut til å ha avgjort da laget ledet 4-1 en snau halvtime før slutt, men etter to reduseringer sto det 6-6 sammenlagt.

Et VAR-straffespark etter at Mohamed Daramy ble felt i det 76. minutt ble avgjørende. Innbytter Diogo Gonçalves scoret med sitt første spark på ballen, og FCK vant 7-6 sammenlagt.

I stedet for å komme under 0-2 slo AaB tilbake med to raske scoringer som vendte kampen. Nicklas Helenius nikket inn 1-1 i det 20. minutt på innlegg fra Kilian Ludewig, og tre minutter senere spilte Fossum skrått ut til Younes Bakiz, som gjorde 2-1.

Rett før pause var gjestene nær scoring igjen da Alexander Busch nikket et frispark i stolpen.

Fossum ble byttet ut med Louka Prip ved pause, mens Granli spilte hele kampen.

I stedet punkterte AaB-veteranen Lucas Andersen kampen da han skrudde et frispark over muren og i mål. På overtid satte Allan Sousa punktum.

– Jeg synes vi leverte en sterk prestasjon. Vi hadde overtaket i kampen, men Silkeborg lå og ventet på kontringsmuligheter. De scoret og kom til noen store sjanser. Det kunne sett annerledes ut om de hadde utnyttet dem bedre, sa Andersen.

Norske Robin Østrøm startet kampen for Silkeborg. Han ble byttet ut i det 66. minutt, da stillingen var 2-1.

Etter 1-1 i første kamp kom Silkeborg best i gang i Aalborg torsdag. Tonni Adamsen ga gjestene ledelse på en kontring etter et kvarter, og rett etter nikket samme mann i tverrliggeren.

Fortsatt levde AaB farlig ved flere anledninger. I det 57. minutt fikk Sebastian Jørgensen ballen i mål, men utligningen ble annullert for offside.

(©NTB)