Bochum-spiss Philipp Hofmann gjorde selvmål da det ble 0-3-tap for Fortuna Düsseldorf i første kamp om den siste plassen i 1. Bundesliga. Her er han i kamp med to Union Berlin-spillere tidligere i måneden. Foto: Andreas Gora, DPA via AP / NTB

Fortuna Düsseldorf nær opprykk til 1. Bundesliga – slo Bochum 3-0 borte

Fortuna Düsseldorf tok et langt steg mot 1. Bundesliga fotball med 3-0-seier borte i første kvalifiseringskamp mot Bochum.

Av NTB | 23.05.2024 22:39:35

Sport: Gjestene tok ledelsen i det 13. minutt, på merkelig vis. Christos Tzolis slo et hjørnespark som traff nærmeste stolpe, spratt ut i låret på Bochum-spiss Philipp Hofmann og inn i hjemmelagets mål.

Selvmålet ble eneste scoring i den første omgangen, mye takket være solid forsvarsspill hos Fortuna.

I det 64. minutt doblet Felix Klaus ledelsen. Dommeren ga fordel og åpnet for en hurtig Fortuna-kontring. Tzolis gjorde forarbeidet med et raid og en perfekt pasning til målscoreren.

Yannick Engelhardt gjorde kvelden perfekt for gjestene da han økte til 3-0 i det 72. minutt. Tzolis skrudde et frispark rundt muren, og Bochum-keeper Andreas Luthe ga retur rett ut. Engelhardt var raskt frampå og satte inn returen.

Fortuna Düsseldorf ble nummer tre i 2. Bundesliga bak St. Pauli og Hostein Kiel, men ser nå ut til å slå følge med dem opp til eliten.

Bochum falt ned på kvalifiseringsplass da Union Berlin avgjorde sin kamp i siste serierunde med mål i siste minutt, og laget må gjøre det helt store i returkampen i Düsseldorf mandag om laget skal forlenge oppholdet i 1. Bundesliga.