Menu
USAs høysterett mener forbudet mot å oppfordre til ulovlig innvandring ikke er så bredt at det krenker ytringsfriheten. Arkivfoto: Mariam Zuhaib / AP / NTB

Fortsatt forbudt å oppfordre til ulovlig innvandring i USA

Et forbud mot å oppfordre til ulovlig innvandring er ikke i strid med ytringsfriheten, fastslår USAs høyesterett, som opprettholder den gamle loven.

Av NTB | 23.06.2023 16:48:54

Kriminalitet og rettsvesen: I en sak i California mente en lavere domstol at forbudet er for generelt og kunne kriminalisere ytringer som er beskyttet av den grunnlovsfestede ytringsfriheten. Saken gjaldt en mann som lurte innvandrere med et falskt program for «voksenadopsjon».

President Joe Bidens administrasjon har forsvart loven som gjør det forbudt å oppfordre utenlandske borgere til å «komme til, reise inn i eller bosette seg» ulovlig i USA. Justisdepartementet argumenterte for at loven er rettet mot tilrettelegging og oppfordring til ulovlig atferd og ikke er så generell at den krenker ytringsfriheten.

Beslutningen fra den lavere domstolen ble omgjort av høyesterett med sju mot to stemmer. De liberale dommerne Ketanji Brown Jackson og Sonia Sotomayor tok dissens.

(©NTB)

Flere nyheter: