Menu
For andre gang på tre uker ble huset til Georgia Sirtarioti i den greske byen Volos oversvømmet. Her rydder hennes sønn Apostolis Sirtariotis sølevann ut av huset. Foto: Petros Giannakouris / AP / NTB

Fortsatt fare for oversvømmelser i Hellas

Været er blitt bedre, men det er fortsatt stor fare for nye oversvømmelser etter to kraftige uvær på mindre enn en måned i Hellas.

Av NTB | 29.09.2023 13:43:36

Økonomi og næringsliv: I byen Volos, som er hardt rammet av det siste uværet Elias, delte kommuneansatte ut flaskevann mens andre brukte bulldosere til å rydde veier for skrot, sand og stein etter oversvømmelsene.

De to uværene Daniel og Elias rammet de sentrale jordbruksdistriktene i Hellas og øya Evvia i løpet av tre uker i september. Under Daniel mistet 16 mennesker livet, hundretusener av husdyr døde, og veier, jernbane og jordbruksland ble ødelagt.

I tre dager har det vært strømbrudd og mangel på vanntilførsel i flere områder av byen. To ganger de siste ukene har folk måttet feie vann og søle ut av boligene sine.

Trass i at været var bedre fredag, er det fortsatt fare for at elver går over sine bredder med nye oversvømmelser som resultat i flere byer og landsbyer.

(©NTB)

Flere nyheter: