Menu
– Vi har begjært nye undersøkelser av strømpebuksen. Det er spesielt ett område rett over det venstre kneet som vi mener er av stor interesse for saken, sier advokat Stian Kristensen, en av advokatene til mannen som er tiltalt for drapet på Birgitte Tengs. Foto: Heiko Junge / NTB

Forsvarerne har begjært ytterligere undersøkelser av Birgitte Tengs’ strømpebuks

Forsvarerne til mannen som er tiltalt for å ha drept Birgitte Tengs på Karmøy i 1995, har begjært ytterligere undersøkelser av jentas strømpebukse.

Av NTB | 25.04.2023 22:04:21

Kriminalitet og rettsvesen: – Vi har begjært nye undersøkelser av strømpebuksen. Det er spesielt ett område rett over det venstre kneet som vi mener er av stor interesse for saken, sier advokat Stian Kristensen til Aftenbladet.

En 52 år gammel mann ble i Haugaland og Sunnhordland tingrett 6. februar dømt til 17 års ubetinget fengsel for drapet. Ankeforhandlingene er berammet til å starte 4. september i Gulating lagmannsrett i Stavanger.

Om nye beviser foreligger når partene møtes i retten til høsten, avhenger av om nye undersøkelser blir gjort av Birgitte Tengs’ strømpebukse, og om disse undersøkelsene gir resultater.

Tiltalte har hele tiden nektet enhver befatning med drapet. Ifølge påtalemyndigheten kobler funnet av 52-åringens Y-kromosom på Tengs’ strømpebukse tiltalte til ugjerningen. Tingretten mente at dette ble avsatt i forbindelse med drapshandlingen.

Stian Kristiansen og medforsvarer Stian Bråstein påpekte i rettssaken at det er et håndavtrykk på strømpebuksen. Dette håndavtrykket er ikke undersøkt ettersom man ikke tidligere har sett det.

– Avtrykket er avsatt med en blodig høyrehånd. Dette må naturligvis undersøkes nærmere. Her må man gjøre de samme undersøkelsene som ble gjort med utklippet hvor Y-kromosomet ble funnet, sier Kristensen.

Statsadvokat Nina Grande ønsker ikke å kommentere dette i mediene.

(©NTB)

Flere nyheter: