Menu
Siavash Mobasheri spilles inn som mulig ny nestleder i Rødt. Her han under partiets valgvake. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Førstekandidat i Rødt lanserer Siavash Mobasheri som ny nestleder

Førstekandidat for Rødt i Nordland, Synne Høyforsslett Bjørbæk, ønsker nytt blod inn partiets lederkabal. Hun ser gjerne at noen fra grasrota blir ny nestleder.

Av NTB | 26.07.2023 01:13:01

Politikk: Etter at Bjørnar Moxnes gikk av som Rødt-leder mandag, rykket nestleder Marie Sneve Martinussen opp som midlertidig partileder.

Da etterlater hun seg en tom stol.

Synne Høyforsslett Bjørbæk er førstekandidat for Rødt i Nordland og har tidligere sittet fire år i sentralstyret i Rødt. Hun vil gjerne ha inn noen fra grasrota, eller noen som ikke allerede sitter på Stortinget, i ledelsen, skriver Klassekampen.

Hun spiller inn Siavash Mobasheri som et alternativ til den ledige nestlederstillingen. I tillegg nevner hun Mariette Lobo eller Sofia Rana, som hun også mener har ut merket seg positivt i for Rødt i Oslo.

– Jeg håper en ny nestleder kommer fra miljøer utenfor stortingsgruppa. Det tror jeg kan være med på å gjøre partiledelsen mer representativ for partiet som helhet. Vi har flere dyktige folk som kunne vært bra i en slik rolle, sier hun.

Valget av ny partileder og nestleder vil skje på det ekstraordinære landsmøtet neste år.

(©NTB)

Flere nyheter: