Vilde Bøe Risa måtte se på fra sidelinja da Manchester United tok seg til FA-cupfinale. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Første FA-cupfinale for Manchester Uniteds kvinnelag

Manchester Uniteds kvinnelag er klar for sin første FA-cupfinale etter en dramatisk 3-2-seier over Brighton i semifinalen. Rachel Williams ble matchvinner.

Av NTB | 15.04.2023 21:24:04

Sport: Williams ble spilt fram av Katie Zelem i det 89. minutt og scoret det avgjørende målet. Brighton sliter tungt i superligaen og har ikke vunnet en seriekamp siden september, men bød på tøff motstand lørdag.

Begge lag har flere norske spillere i stallen, men bare en av dem var på banen i Leigh. Elisabeth Terland startet på topp for Brighton. Hun ble byttet ut på 1-1 et snaut kvarter ut i 2. omgang.

Brighton ledet ved pause etter et selvmål av United-keeper Mary Earps, som slo et skuddforsøk fra Veatriki Sarri inn i eget mål. Leah Galton utlignet rett etter sidebytte på innlegg fra Ona Batlle.

Alessia Russo gjorde 2-1 i det 72. minutt med assist fra lagkaptein Zelem, men Danielle Carter utlignet tre minutter senere. Kampen var på vei mot ekstraomganger da Williams avgjorde.

Vilde Bøe Risa var ubenyttet reserve for United. De andre norske United-spillerne Maria Thorisdottir og Lisa Naalsund er begge langtidsskadd. Brighton-stopper Guro Bergsvand er også på skadelista.

Søndag spiller Aston Villa og Chelsea om den andre plassen i Wembley-finalen 14. mai.