Menu
Martinius Stenshorne med trofeet han fikk for 2.-plass i sprintløpet i Formel 3 under Østerrikes Grand Prix i Spielberg. Handout. Bildet inngår i NTBs tilbud til abonnenter på nyhetsfoto. Bildet skal kun benyttes i forbindelse med angitt sak. Foto: Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency / handout / NTB

Formel 3: Stenshorne mistet ledelsen – nummer to i sprintløpet i Østerrike

Martinius Stenshorne (18) tok sin annen pallplass i Formel 3 da han ble nummer to i sprintløpet i Østerrike lørdag.

Av NTB | 29.06.2024 10:13:15

Sport: Stenshorne startet i det fremste startsporet etter at han ble nummer tolv i kvalifiseringen fredag. I sprintløpet snus de tolv beste fra kvalifiseringen om.

Stenshorne tapte raskt to plasser i starten, men holdt deretter følge med lederen. De to Art-førerne Nikola Tsolov og Christian Mansell kjempet om tetplassen med Stenshorne like bak.

Med fire runder igjen måtte sikkerhetsbilen ut etter et stort sammenstøt bak i feltet. Det utnyttet Stenshorne da han snek seg forbi Mansell.

– Det var en frekkas av Martinius, sa Viaplay-kommentator Simen Næss Hagen.

Da det bare gjensto én runde etter at sikkerhetsbilen gikk inn i depotet igjen, rakk ikke Stenshorne å utfordre Tsolov om seieren. Mansell endte på tredjeplass.

– Det er en kruttsterk 2.-plass, sa Hagen.

Stenshorne vant sprintløpet i Melbourne i mars, men han har siden slitt med å prege løpene. Lørdag slo han tilbake selv om det ikke ble triumf.

Søndag starter Stenshorne fra 12. posisjon i hovedløpet. Det avvikles fra klokken 8.30.

(©NTB)

Flere nyheter: