Menu
Alfa Romeo- fører Zhou Guanyu satte fredagens raskeste rundetid i Bahrain. Foto: Frank Augstein / AP Photo / NTB.

Formel 1: Zhou overrasket på andre testdag i Bahrain

Alfa Romeo-fører Zhou Guanyu toppet resultatlisten etter den andre dagen av Formel 1-testingen i Bahrain.

Av NTB | 24.02.2023 18:05:33

Sport: Zhou kjørte inn til bestetid med 1.31,610 minutter, 4 hundredeler foran den regjerende verdensmesteren Max Verstappen.

– Vi er selvfølgelig klar over at dette bare er tester, og at alle prøver forskjellige innstillinger, men det føles fint å se navnet mitt og teamet der oppe på resultatlistene, sa Zhou.

– Bilen føltes rimelig bra, både på dag- og nattetid, og jeg følte meg mer trygg på å presse etter hvert som dagen gikk, fortsatte han.

Verstappen var raskest på den første treningen med tiden 1.32,959 minutter. Da fulgte Aston Martin-stjernen Fernando Alonso på plassen bak.

Charles Leclerc (Ferrari) og Lewis Hamilton (Mercedes), som trolig kommer til å være Verstappens argeste konkurrenter om VM-tittelen kjørte inn til 8. og 15. beste rundetid.

McLaren, som hadde rookie Oscar Piastri på niende plass, men Lando Norris på 16.- plass, innrømmet at de ikke har klart å nå sine utviklingsmål.

– Det er vanskelig å vite hvor vi er før vi kommer i gang. Vi satte oss noen mål for utvikling, som vi ikke nådde og vi følte det var bedre, for å være ærlig, sa teamsjef Zac Brown på en pressekonferanse.

Formel 1-sesongen starter 3. mars i Bahrain. Etter det følger det 22 VM-runder før sesongen avsluttes i Abu Dhabi 26. november.

(©NTB)