Menu
Max Verstappen sliter tungt i Singapore. Foto: Vincent Thian / AP / NTB

Formel 1-sjokk: VM-leder Verstappen slått ut før siste kvalifiseringsomgang i Singapore

Sesongens suverene Formel 1-fører Max Verstappen klarte ikke komme seg til den tredje kvalifiseringsomgangen under VM-runden i Singapore.

Av NTB | 16.09.2023 16:22:24

Økonomi og næringsliv: VM-leder Max Verstappen har virket frustrert i Singapore over at bilen ikke lystrer som han ønsker.

Han klarte ikke å henge med i toppen på den første av tre kvalifiseringer lørdag, og problemet fortsatte i den neste. Der havnet han utenfor topp ti. Dermed starter han langt bak i løpet søndag.

– Bilen var helt ukjørbar, ropte Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen.

Mannen som sendte Verstappen ut på tampen av den andre kvalifiserigsomgangen, var Liam Lawson.

I så fall risikerer Verstappen å bli flyttet ytterligere ned i startrekkefølgen søndag. Han starter som best i 11. startspor.

I Red Bull-leiren så man nærmest med vantro på det som skjedde under kvalifiseringen. Teamsjef Christian Horner så ikke helt ut til å fatte hva som hadde gått galt.

Verstappen kom til Singapore med en fersk Formel 1-rekord. Red Bull-føreren hadde vunnet ti VM-runder på rad. Det klarte han med triumfen i Italias Grand Prix nylig.

Kjempekrasjen til Stroll sørget for at det første passet brått ble avsluttet. Canadieren bekreftet raskt at han var uskadd. Det tok imidlertid en god del tid å rydde banen.

– Se på bilen til Lance Stroll. Den er helt knust både foran og bak, sa Viaplays Stein Pettersen.

Den endelige resultatlista i den første kvalifiseringen ble for øvrig svært overraskende etter at kjøreforholdene på banen brått endret seg voldsomt. Japaneren Yuki Tsunoda satte beste tid, etterfulgt av Sergio Perez og Nico Hülkenberg.

– Jeg kan aldri huske å ha opplevd at en bane blir så mye bedre i løpet av et par minutter, sa Atle Gulbrandsen.

Dommerne i Singapore har også varslet at de vil se på to episoder som Verstappen var involvert i underveis i kvalifiseringen. Undersøkelsene kan ende med at VM-lederen blir straffet.

Canadiske Lance Stroll krasjet svært stygt under den første av de tre tre kvalifiseringspassene i Singapore.

(©NTB)