Menu
Formel 1- arrangøren i Las Vegas står overfor et massesøksmål etter at torsdagens trening ble avlyst og tilskuerne bare fikk et gavekort som plaster på såret. Kjøringen ble stanset da bilen til spanske Carlos Sainz fikk skader etter å ha kjørt over et kumlokk. Dagen etter var biler og førere tilbake i full vigør, og Sainz kjørte så gnistene føyk. Foto: John Locher / AP / NTB

Formel 1-fans til søksmål etter avlyst trening

Arrangøren bak helgens Formel 1-løp i Las Vegas saksøkes av tilskuere som mener de ikke fikk valuta for pengene da torsdagens trening ble stanset.

Av NTB | 21.11.2023 14:09:55

Sport: Da bilen til Carlos Sainz fikk skader etter å ha kjørt over et kumlokk, ble treningen stanset, og hele banen måtte sjekkes. Tilskuerne ble sendt hjem – noen med et gavekort på 200 dollar til å kjøpe supporterutstyr – men det holder ikke, sier advokat Steve Dimopoulos til Reuters.

På vegne av 35.000 fans har advokatfirmaet hans levert inn gruppesøksmål mot arrangøren. Ifølge Der Spiegel krever de i snitt 30.000 dollar – drøyt 320.000 kroner – per tilskuer.

– Vi vil forsvare rettighetene til fans som har reist langt og betalt små formuer for en opplevelse de ikke fikk, sier Dimopoulos til den tyske nettavisen.

– Det er åpenbart at et gavekort ikke er god nok erstatning, mener advokaten. Det var for øvrig bare de som kun hadde billett til torsdagen som fikk gavekortet. De som hadde kjøpt tredagerspass for hele helgen, fikk ingenting

I tillegg til Formula One Las Vegas Grand Prix er Formel 1-eierne og promotør Liberty Media Corporation, DBA Formula One Heineken Silver Las Vegas Grand Prix og TAB Contractors Inc nevnt i søksmålet.

Etter torsdagens problemer, gikk treningen som normalt dagen etter, og på lørdagen tok Max Verstappen nok en seier. Med 53 førsteplasser, deler han tredjeplassen med Sebastian Vettel på listen over tidenes mestvinnende Formel 1-førere. Sammenlagtseier og VM-tittel i årets sesong sikret han seg allerede i Qatar for en drøy måned siden.

(©NTB)

Flere nyheter: