Menu
Efrain Alegre, presidentkandidat for sentrum-venstrekoalisjonen Concertación, sammen med sin visepresidentkandidat Soledad Núñez, etter å ha avlagt stemme ved valget i Paraguay søndag. Foto: Marta Escurra / AP / NTB

Forholdet til Taiwan i spill under valg i Paraguay

Paraguays borgere gikk søndag til valgurnene for å velge ny president i et valg som blir en utfordring for det konservative regjeringspartiet og kan påvirke landets forhold til Taiwan.

Av NTB | 30.04.2023 18:14:56

Kriminalitet og rettsvesen: Valget står mellom 44 år gamle Santiago Peña fra det konservative partiet Colorados og den 60 år gamle veteranen Efraín Alegre som leder en bred sentrum-venstrekoalisjon, og som lover endringer i utenrikspolitikken.

Colorado-partiet har dominert Paraguay siden 1950-tallet og har med unntak av fem år styrt landet i 75 år. Men oppslutningen har de siste årene sunket på grunn av en treg økonomi og anklager om korrupsjon.

Valgkampen har vært dominert av økonomien, korrupsjon og forholdet til Taiwan. Paraguay er et av bare 13 land som fortsatt anerkjenner Taiwan, som Kina anser som del av sitt land.

Alegre kritiserer denne forbindelsen, som han sier gjør det vanskelig å selge soya og kjøtt til Kina. Han mener det landbruksdominerte Paraguay ikke får nok uttelling for fortsatt å anerkjenne Taiwan.

(©NTB)

Flere nyheter: