Menu
HOLDES UTENFOR: Rune Midtun (FrP) blir holdt utenfor når de andre partiene forhandler om makt i Karmøy. FOTO: RH/ E. Solberg

Forhandlinger stanset etter avsløring i Radio Haugaland

Karmøylista og Høyre var nær ved å inngå en samarbeidsavtale da Radio Haugaland onsdag kveld kunne avsløre at FrP var holdt utenfor forhandlingene. Ordførerkampen kan nå bli avgjørende.

Av Egil M Solberg | 14.09.2023 21:26:33

Valgkommentar: Flere representanter som har vært i kontakt med Radio Haugaland i dag, forteller om det de kaller et skittens spill blant politikere på Karmøy.

Før valget var det flere samtaler mellom partiene. Der ble det gitt utrykk for hvem de ville samarbeide med. Spesielt på borgerlig side, ble det gitt utrykk for at de hadde kontroll. I stedet er det nå borgerlig kaos på Karmøy.

Etter valget er avtalene brutt og nye avtaler blir gjort. Det gjør at tidligere avtalepartnere føler seg dolket i ryggen og samarbeidsklimaet er krevende.

Etter avsløringen i går kveld om at FrP var holdt utenfor, gikk en avtale mellom Karmøylista og Høyre i vasken. Det får Radio Haugaland opplyst fra sentrale kilder i dag.

Vi har i dag også fått bekreftet at sentrale partiorganisasjoner nå er involvert i et forsøk på å rydde opp i Karmøy.

Så hva med FrP?

FrP ble det største partiet. Da er forventingen at de får ordføreren og får betydelig gjennomslag for sin politikk. Samtidig er det alltid slik at de største partiene må gi mest i forhandlingene.

Når ordførervervet ser ut til å være det viktigste for alle disse partiene, blir dette krevende. Når det i tillegg ser ut til å være flere bitre personkonflikter, ser situasjonen nå ut til å være rimelig håpløs.

Skjerpings!

Flere nyheter: