Menu
Johann André Forfang i aksjon i Holmenkollen fredag. Foto: Geir Olsen / NTB

Forfang nummer to i Raw Air-åpningen – østerriker vant kvalifiseringen

Johann André Forfang fikk en kjempestart på Raw Air med annenplass i fredagens kvalifisering. Østerrikske Daniel Huber vant.

Av NTB | 08.03.2024 17:58:10

Sport: Kvalifiseringen teller som det første rennet i årets Raw Air-konkurranse som går av stabelen i Oslo, Trondheim og Vikersund.

Forfang tok herrenes hittil eneste verdenscupseier denne sesongen i tyske Willingen i starten av februar. Han var best av de norske fredag med et svev på 133 meter, noe som holdt til en annenplass.

Marius Lindvik kom seg også ned til 133 meter, men fikk litt færre poeng enn Forfang. Han ble nummer tre og fikk dermed også en god start.

Robert Johansson hoppet 129 meter og ble tredje beste nordmann på 7.-plass. Johansson ble vraket fra det norske landslaget foran sesongen og satser nå privat med Team Olympiaparken. Den siste tiden har han vist prov på gammel form.

Halvor Egner Granerud landet på 125,5 meter, mens Benjamin Østvold hoppet 122. Granerud vant fjorårets Raw Air-konkurranse, men har hatt en tung sesong i år. Han er den eneste norske herren med sammenlagtseier i hoppturneringen.

Resten av de norske: Daniel-André Tande (121 meter), Fredrik Villumstad (121), Sindre Ulven Jørgensen (115), Robin Pedersen (114,5).

Østerrikske Daniel Huber vant med sitt svev på 134,5 meter.

(©NTB)