Menu
Hvis tørkesommeren fortsetter og det blir innført totalforbud også mot grilling, kan det få følger for Nortura, som sitter med et stort lager med grillmat. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Forbudet mot åpen ild og bål rammer Nortura

Ved inngangen til grillsesongen er det mer kjøtt på lager enn på mange år. Samtidig har tørken ført til at det er innført totalforbud mot åpen ild og bål på Østlandet.

Av NTB | 10.06.2023 03:59:25

Ulykker og naturkatastrofer: Et slikt forbud kan ramme salgsmålet til Nortura, særlig hvis det blir innført et grillforbud i tillegg, skriver Nationen.

Foreløpig er det innført totalforbud mot åpen ild og bål i brannregion øst – som omfatter Romerike, Follo og Østfold. Hvis værprognosene slår til, kan dette også komme til å omfatte Innlandet, så å si hele Viken, samt Agder, Vestfold og Telemark.

Det er fremdeles lov å grille der det åpenbart ikke kan medføre brann, men hvis det blir innført et totalforbud mot grilling, slik det ble i 2018, kan det få følger for salget av grillmat.

Nortura hadde per 7. juni hele 5721 tonn kjøtt på reguleringslager. Så mye kjøtt har det ikke vært på lager siden tidlig i 2020, før pandemien slo til.

De to siste årene, i 2021 og 2022, har Nortura ikke hatt et eneste kilo kjøtt liggende på lager på denne tiden av året, skriver avisen.

– Vi håper jo på at det blir en god grillsesong med godt salg. Grillsesongen gir normalt sett økt etterspørsel. For svinekjøtt er grillsesongen ekstra viktig, sier prognosesjef Leif Sørensen i Nortura.

Han er spent på hva som skjer videre og krysser fingrene.

– Det er mye igjen av sommeren, så vi håper på godt salg av grillmat, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: