Menu
77,6 prosent av de spurte svarer at de føler seg trygge i Oslo, til tross for flere skyte- og voldshendelser i hovedstaden. Natt til søndag ble to personer skadd etter at det ble avfyrt skudd ved Nationaltheatret i Oslo sentrum. Foto: Annika Byrde / NTB

Folk flest føler seg trygge i Oslo

Åtte av ti osloborgere føler seg trygge i hovedstaden til tross for flere skyte- og voldshendelser de siste årene, viser en ny undersøkelse.

Av NTB | 19.01.2023 08:15:34

Kriminalitet og rettsvesen: Selv om de aller fleste (77,6 prosent) svarer at de føler seg trygge i Oslo, sier fire av ti at de er blitt «noe mer» eller «langt mer» forsiktige.

Det kommer fram i undersøkelsen som InFact har gjort for Aftenposten og NRK.

– Det er viktige og gode tall, som bekrefter det jeg har sagt tidligere. Oslo er en trygg by for de aller fleste. De som tidvis lever farlig, er de kriminelle selv, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til Aftenposten.

De siste månedene og årene har det vært flere skytinger på åpen gate i Oslo. Tallet var særlig høyt i 2021, da ble åtte menn skutt i hovedstaden.

Undersøkelsen viser at 12,5 prosent ikke føler seg trygge, mens 10 prosent svarer at de ikke vet. Om du bor i øst, vest, nord eller sør i byen har lite å si om man føler seg trygg eller ikke, viser tallene.

Undersøkelsen ble utført 17. januar. 1.028 personer er spurt.

(©NTB)

Flere nyheter: