Menu
Røyk stiger fra et nabolag i Sudans hovedstad Khartoum onsdag forrige uke. Minst 750 mennesker er bekreftet drept siden kampene brøt ut 15. april, de fleste av dem sivile. Foto: Marwan Ali / AP / NTB

FN-topp ber afrikanske land bruke innflytelsen i Sudan

FNs menneskerettighetssjef Volker Türk oppfordrer land med innflytelse i Afrika til å hjelpe til med å avslutte konflikten i Sudan.

Av NTB | 11.05.2023 13:25:09

Politikk: Sudan har de siste ukene vært åstedet for brutale kamper mellom styrkene til hærsjefen Abdel Fattah al-Burhan og RSF-sjefen Mohamed Hamdan Dagalo. Türk ber omverden gjøre mer for å stanse konflikten.

– Jeg benytter anledningen til å oppfordre alle stater med innflytelse i regionen til å oppmuntre, med alle mulige midler, til å løse denne krisen, sa FN-toppen til et møte i Menneskerettighetsrådet i Genève torsdag.

Minst 750 mennesker er bekreftet drept siden kampene brøt ut 15. april, de fleste av dem sivile. Nær 150.000 har flyktet til nabolandene, mens 700.000 er internt fordrevet i Sudan. Türk mener partene har brutt folkeretten.

– Jeg fordømmer på det sterkeste volden. Begge sider har trampet på folkeretten, spesielt prinsippene om distinksjon, proporsjonalitet og forsiktighet.

(©NTB)

Flere nyheter: