Menu
Oversvømmelse i Somalia har så langt ført til at 22 mennesker har mistet livet og berørt over 450.000, ifølge FNs nødhjelpskontor OCHA. Flommen kommer rett etter en rekordartet tørke. Her en 25 år gammel mor med sitt ett år gamle barn i den tørkerammede Shabelle-regionen i fjor sommer. Foto: Farah Abdi Warsameh / AP / NTB

FN: Flommen i Somalia krever liv

Oversvømmelse i Somalia har så langt krevd minst 22 menneskeliv. Over 450.000 mennesker er rammet, ifølge FNs nødhjelpskontor OCHA.

Av NTB | 14.05.2023 19:44:09

Vær: Flommen i den sentrale delen av landet skjedde etter at Shabelle-elven gikk over sine bredder. Titusener ble tvunget bort fra sine hjem.

Kraftig nedbør tidligere i uken førte til at boliger, bygninger og veier i byen Beledweyne i Hiran-regionen ble oversvømmet.

– De første anslagene tyder på at flommen har påvirket minst 460.470 mennesker, hvorav nesten 219.000 har blitt fordrevet fra hjemmene sine hovedsakelig i flomutsatte områder. 22 er døde, uttaler OCHA søndag.

Flommen kommer rett etter en rekordartet tørke som har etterlatt millioner av somaliere på randen av hungersnød. Samtidig har landet kjempet mot en islamistisk opprørsbevegelse i flere tiår.

(©NTB)

Flere nyheter: