Menu
Et bilde tatt over Kingston i North Carolina viser en stor ballong og et fly som passerer under. Den amerikanske luftfartsmyndigheten FAA har nå stengt luftrommet i området for sivil trafikk, og også stanset alle bevegelser ved tre flyplasser. Foto: Brian Branch / AP / NTB

Flytrafikken stanset i område på USAs østkyst

Et område på 250 kvadratkilometer i South Carolina og over Atlanterhavet er midlertidig stengt for sivil flytrafikk. En ballong i stor høyde er sett i området.

Av NTB | 04.02.2023 20:15:32

Politikk: Det antas at ballongen er den kinesiske ballongen som har vekket stor oppsikt de siste dagene.

Det er nyhetsbyrået Reuters som gjengir detaljene om stengningen. Den kan bety at det amerikanske forsvaret vil prøve å skyte ned ballongen, men dette er ikke bekreftet. Ifølge nyhetskanalen ABC News er F-22 kampfly satt i beredskap med tanke på en mulig nedskytning.

Alle bevegelser ved flyplassene i Charleston, Myrtle Beach og Wilmington er også stanset av hensyn til en «nasjonal sikkerhetsinnsats». Det er den amerikanske luftfartsmyndigheten FAA som har gitt ordren, som gjelder fram til klokka 14.45, amerikansk tid. Det tilsvarer klokka 20.45 norsk tid.

Pentagon avviser å kommentere hva slags innsats det er snakk om, men sier at de fortsetter å følge den kinesiske ballongen som har passert over flere delstater. Amerikanske myndigheter mener det er en spionballong. Kina hevder på sin side det er en værballong på avveie.

CNN melder at nettsider som følger flytrafikken, viser at militærfly er på vingene i det aktuelle området på den amerikanske østkysten. Pentagon har ikke bekreftet at flygningene har sammenheng med ballongobservasjonene.

Et av den amerikanske kystvaktens C-130 Hercules-fly er i området, det samme er to KC-135R tankfly. CNN skriver at jagerfly i området ikke vil vises på disse nettsidene, men tankflyene kan være en indikasjon på at de opererer i området.

Flere nyheter: