Menu
Et bilde tatt over Kingston i North Carolina viser en stor ballong og et fly som passerer under. Den amerikanske luftfartsmyndigheten FAA har nå stengt luftrommet i området for sivil trafikk, og også stanset alle bevegelser ved tre flyplasser. Foto: Brian Branch / AP / NTB

Flytrafikken stanses i deler av North og South Carolina

Deler av luftrommet i de amerikanske delstatene North og South Carolina stenges av amerikanske myndigheter. En ballong er observert i stor høyde i området.

Av NTB | 04.02.2023 19:55:29

Flyplassene i Charleston, Myrtle Beach og Wilmington stenges av hensyn til «nasjonale sikkerhetsinitiativer», skriver ABC News. Det er den amerikanske luftfartsmyndigheten FAA som har gitt ordren, som gjelder fram til klokka 14.45, amerikansk tid. Det tilsvarer klokka 20.45 norsk tid.

Pentagon avviser å kommentere hva slags innsats det er snakk om, men sier at de fortsetter å følge den kinesiske ballongen.

Stengingen kan bety at det amerikanske forsvaret vil prøve å skyte ned ballongen, men dette er ikke bekreftet.

Det antas at ballongen som er observert, er den kinesiske ballongen som amerikanske myndigheter mener er en spionballong. Kina hevder det er en kinesisk værballong på avveie.

CNN melder at nettsider som følger flytrafikken, viser at militærfly er på vingene i det aktuelle området på den amerikanske østkysten. Pentagon har ikke bekreftet at flygningene har sammenheng med ballongobservasjonene.

Et av den amerikanske kystvaktens C-130 Hercules-fly er i området, det samme er to KC-135R tankfly. CNN skriver at jagerfly i området vil ikke vises på disse nettsidene, men tankflyene kan være en indikasjon på at de opererer i området.

Flere nyheter: