Menu
Et satellittbilde viser ødeleggelser i den sudanske hovedstaden Khartoum. Onsdag ble det meldt om nye flyangrep. Foto: Planet Labs PBC via AP / NTB

Flyangrep mot mål i Khartoum

Flere flyangrep mot mål i den sudanske hovedstaden Khartoum ble rapportert onsdag, dagen etter at en mye omtalt våpenhvileavtale aldri ble overholdt.

Av NTB | 19.04.2023 11:24:09

Kriminalitet og rettsvesen: DPAs reporter i byen meldte i formiddagstimene om nye flyangrep og lyden av skuddsalver. Det var mandag ingenting som tydet på at kampene skulle opphøre.

Tirsdag ble det meldt at lederne for hæren og den væpnede militsgruppen RSF hadde blitt enige om en tidsbegrenset våpenhvile, men det viste seg raskt skytingen fortsatte uten opphold.

Kampene mellom RSF-militsen og den sudanske hæren brøt ut lørdag morgen. Partene skal ha hentet inn titusenvis av soldater og plassert dem i nesten alle nabolag i hovedstaden.

Over 270 personer er blitt drept og minst 2.600 såret, ifølge FNs spesialutsending til landet.

Tusener er innesperret i leiligheter og hus, ofte uten vann og strøm og det aller nødvendigste av medisiner og matvarer.

De to mektigste generalene i Sudan, hærsjef Adbel Fattah al-Burhan, og hans nestkommanderende, Mohammed Hamdan Daglo, kjemper om makten i det nordøstlige afrikanske landet som har vært politisk ustabilt i en årrekke.

De to har ledet det gull- og oljerike landet med 46 millioner mennesker siden et kupp i 2021.

(©NTB)

Flere nyheter: