Edmonton Oilers-fansen feirer lagets seier over Florida Panthers i den fjerde kampen i Stanley Cup-finalen i ishockey i Edmonton, Alberta. Foto: Jeff McIntosh / The Canadian Press via AP / NTB

Florida Panthers gikk på stortap mot Oilers

Florida Panthers kunne ha avgjort årets NHL-sluttspill med en seier over Edmonton Oilers lørdag, men i stedet gikk Panthers på et 8-1-tap i Canada.

Av NTB | 16.06.2024 05:33:06

Sport: Florida var én seier unna å ta hjem Stanley Cup-tittelen – men ble i stedet fullstendig overkjørt av Edmonton. Svenske Mattias Janmark satte tonen tre minutter inn i kampen med kveldens første mål, og deretter rant målene inn i alle tre periodene.

Edmonton vant 8-1, og holder dermed håpet om seier i live. Florida leder nå 3–1 i best av sju-serien. Tre strake nederlag de tre neste kampene er det eneste som kan stoppe Florida Panthers fra å vinne Stanley Cup for første gang.

Panthers tapte finaleserien i 1996 og 2023. Edmonton Oilers er blitt NHL-mester fem ganger, men den siste tittelen kom i 1990.