Menu
Innbyggere vasker eiendelene sine ved en ødelagt kanal etter flommen i Mentougou-distriktet utenfor Kinas hovedstad Beijing. Til helgen kommer det enda mer uvær til landet. Foto: Andy Wong / AP / NTB

Flomrammede Kina forbereder seg på ny tyfon

Nord-Kina, som fortsatt sliter med flom forårsaket av tyfonen Doksuri for to uker siden, forbereder seg nå på mer regn når tyfonen Khanun rammer området.

Av NTB | 10.08.2023 17:04:19

Vær: Khanun har allerede herjet deler av Japan og den koreanske halvøya.

Torsdag oppgraderte nødberedskapen i Kinas nordlige Hebei-provins sitt farevarsel til det høyeste nivået som følge av rekordflommen forrige uke og uværet som ventes å komme.

Siden slutten av juli har nordøstlige Kina vært rammet av omfattende flom utløst av rekordmye nedbør i kjølvannet av tyfonen Doksuri.

Hebei fikk like mye regn forrige uke som de normalt får på ett år, og over 1,6 millioner mennesker ble evakuert.

Flommyndighetene i Kina har advart mot å være for slapp på inspeksjoner av flomkanaler og viktige demninger de neste dagene.

Tyfonen Khanun vil trolig treffe Kina fra nordøst på lørdag. Det er ventet at kraftig nedbør vil treffe Jilin og Hailongijang-provinsene allerede fredag.

I andre deler av Kina som ikke er direkte berørt av uværet, som Gansu og Qinghai i nordvest og Yunnan og Sichuan i sørvest, fornyet myndighetene advarsler om oversvømmelser etter det som har vært en uvanlig våt sommer i Kina.

(©NTB)

Flere nyheter: