Menu
Både politifolk og demonstranter ble skadd i opptøyer i forbindelse med EM-kvalifiseringskampen mellom Bulgaria og Ungarn i Sofia torsdag. Foto: AP / Valentina Petrova / NTB.

Flere til sykehus etter fotballbråk i Bulgaria

Mer enn 30 politifolk og 24 fotballsupportere ble skadd i sammenstøt utenfor stadion i forbindelse med EM-kvalifiseringskampen mellom Bulgaria og Ungarn.

Av NTB | 17.11.2023 09:30:15

Sport: Kampen, som endte 2-2, ble spilt for tomme tribuner torsdag av frykt for bråk i forbindelse med en stor protest mot det bulgarske fotballforbundet.

Bråk ble det likevel utenfor stadion, der rundt 4000 mennesker hadde møtt opp.

Politiet i Bulgarias hovedstad Sofia opplyser at minst sju personer ble alvorlig skadd og måtte sendes til sykehus med hodeskader og beinbrudd.

– Det er 33 skadde politifolk, opplyste politiet fredag.

I alt var 1500 politifolk utkommandert til kampen, og det ble brukt vannkanoner for å spre folkemengden da det ble kastet røykbomber, mursteiner og flasker.

Protestene bunner i stor misnøye med manglende resultater for det bulgarske landslaget.

«Gå av! 18 år er nok», sto det på bannere, med tydelig beskjed til fotballpresident Borislav Mihajlov. Han gikk av i 2019, men trakk avskjeden og ble gjenvalgt i 2021.

Til tross for ett poeng mot Ungarn torsdag ligger Bulgaria sist i sin EM-kvalifiseringsgruppe, mens Ungarn på sin side ble klar for mesterskapet i Tyskland neste år.

.

(©NTB)

Flere nyheter: