Menu
En person med stikkskader er fraktet til sykehus etter en hendelse inne på Tøyen T-banestasjon. Ifølge politiet fremstår skadene som alvorlige. Foto: Alf Simensen / NTB

Flere siktet for drapsforsøk etter knivstikking på T-banen i Oslo

Politiet har siktet fire personer for drapsforsøk og én for medvirkning til drapsforsøk etter at en person ble knivstukket på T-banen på vei til Tøyen i Oslo.

Av NTB | 12.03.2023 02:14:03

Kriminalitet og rettsvesen: – Vi sitter på informasjon om at det er tyder på at dette har skjedd på T-banen, sier krimvaktleder Morten Kalhagen i Oslo politidistrikt Morten Kalhagen til NTB.

Tøyen T-banestasjon er åpen igjen etter å ha vært stengt siden hendelsen, melder Sporveien.

Fire personer er siktet for drapsforsøk og én person er siktet for medvirkning til forsøk på drap, skriver VG.

Politiet meldte om hendelsen klokka 20.39 lørdag kveld. Innsatsleder på stedet, Brian Skotnes, sa til pressen at alle de pågrepne personene er relativt unge menn over eller under 20 år.

– Det er litt tidlig å si, men min forståelse er at samtlige er kjente for politiet, sier Skotnes.

Den fornærmede personen er en mann. Han var bevisst ved ankomst på sykehuset.

– Han er påført alvorlige skader og får nødvendig hjelp, sier Kalhagen.

Hendelsen har skjedd inne på et T-banetog som var på vei fra sentrum mot Tøyen.

Politiet meldte først at totalt fem personer ble tatt pågrepet inne i en leilighet på Tøyen. En snau time senere opplyste de imidlertid at det er fire av disse personene som er pågrepet, mens den siste personen har status som vitne.

– Det er ikke sikkert at dette kan settes i sammenheng med denne hendelsen. Det har vært en del mennesker i nærheten, og vi ønsker ikke at de som skal avhøres som vitner, skal bli påvirket, forklarer han.

Politiet opplyste tidligere på kvelden at de sikret åstedet og avhører vitner.

– Vi jobber med hvordan trafikken skal avvikles utover kvelden, men foreløpig er det ingen tog som passerer Tøyen stasjon. Det vil bli forsinkelser en god stund framover, sa hun.

En person er blitt påført stikkskader. Skadeomfanget er foreløpig ukjent, men politiet skriver videre at det framstår som alvorlig. Vedkommende ble brakt til sykehus.

21.25 opplyser politiet at de har aksjonert ikke langt fra Tøyen T-banestasjon.

Operasjonslederen forteller at de har gjort noen beslag i saken, men ønsker ikke å kommentere dette ytterligere.

Kommunikasjonssjef i Sporveien, Ina Helen Østby, sa til NTB like før klokka 21.30 at de ville sette i gang trafikken fra endeholdeplassene.

(©NTB)

Flere nyheter: