Menu
Vegtrafikksentralen ber alle trafikanter som skal til påskefjellet, om å ta det med ro. Foto: Alf Simensen / NTB

Flere kollisjoner i påsketrafikken: – Ta det med ro

Onsdag er påskens store utfartsdag. Vegtrafikksentralen har ett godt råd til alle som skal ut på veien.

Av NTB | 05.04.2023 14:14:00

Fritid: – Man må ta det med ro og beregne god tid for å ikke lage noe trøbbel for deg selv eller andre. Det kan få store konsekvenser, sier trafikkoperatør Hans Are Dahl ved Vegtrafikksentralen øst til NTB.

Selv om det er ventet mye biler på veiene, tror Dahl at vi vil unngå de lange køene.

– Det er vanskelig å si når folk reiser. Noen må jo på jobb, men samtidig så er været fint, både her og i fjellet. Jeg tror at vi vil oppleve spredt trafikk, særlig mellom klokka 13 og 18. Det er vanskelig å anslå, sier trafikkoperatøren.

– Det er tett trafikk uten store forsinkelser på E18 og E134. E16 fra Sundvollen retning Hønefoss er det cirka ti minutter forsinkelse. Trafikken er økende, fastslo Vegtrafikksentralen sør.

Også ved Drammen førte et trafikkuhell til store forsinkelser tidlig onsdag ettermiddag. Forsinkelsene var på cirka en time og 30 minutter, ifølge Vegtrafikksentralen sør. På E6 nord for Oslo skapte en kjedekollisjon på Djupdalstoppen saktegående kø.

– Det er kun planlagt veiarbeid på E16 mellom Sandvika og Sollihøgda. Her er veien lagt om også, så det bør gå fint. Utover dette er det ikke planlagt noe aktivt veiarbeid på dagtid, sier Dahl.

Allerede i 12-tiden ble det meldt om at trafikken tok seg opp.

Det er ikke mye veiarbeid som er planlagt i påsken.

(©NTB)

Flere nyheter: