Menu
Bussen kjørte inn i Vahl skole i Oslo. Foto: Annika Byrde / NTB

Flere enn ti skadd i bussulykken i Oslo – to kritisk

To betegnes som kritisk skadd og én som alvorlig skadd etter at en buss kjørte inn i Vahl skole på Tøyen i Oslo.

Av NTB | 16.08.2023 22:44:49

Ulykker og naturkatastrofer: Til sammen er det flere enn ti skadde personer, skriver Oslo politidistrikt på X/Twitter. Fem av de skadde er fraktet til sykehus, og fem er kjørt til legevakt.

– Det er ingen per nå som har omkommet, og det tror vi heller ikke at det kommer til å bli, men det er litt tidlig å konkludere med det, sier innsatsleder Svend Bjelland til oppmøtt presse rundt klokken 23.

Ifølge innsatslederen var alle de skadde passasjerer i bussen. En av de kritisk skadde måtte frigjøres fra bussen, ifølge politiet.

Det er foreløpig ikke informasjon som tyder på at dette er noe annet enn en ulykke, opplyser politiet. Samtidig vet de ikke hvordan ulykken har skjedd.

110-sentralen meldte om ulykken klokka 22.06 onsdag kveld. Gatene i området rundt ulykkesstedet er sperret. Oslo-politiet ber bilister om å kjøre andre veier sånn at nødetatene kommer fram og ambulansene kommer ut fra stedet.

– Her blir det stengt lenge fremover. Her bruker vi den tida vi trenger for å gjøre undersøker for å finne hva som egentlig har skjedd, sier innsatsleder Bjelland.

Statens havarikommisjon og Statens vegvesens ulykkesanalysegruppe er varslet.

Vahl skole er en barneskole på Tøyen i Oslo og ligger over gata fra Botanisk hage.

Flere nyheter: