LIVESENTER
Menu
AJ Ginnis overrasket alle da han tok sølvet i VM-slalåmen i 2023. Gullet gikk til Henrik Kristoffersen. Foto: Lise Åserud / NTB

Flere alpinprofiler ønsker Braathen-samarbeid: – Jeg er med når som helst

Både AJ Ginnis og Kristoffer Jakobsen forteller til NTB at de gjerne blir med Lucas Braathen på trening. Torsdag kunngjorde han sitt comeback for Brasil.

Av NTB | 07.03.2024 16:57:35

Sport: Ginnis har gresk og amerikansk pass og representerer Hellas i verdenscupen. Torsdag fulgte han pressekonferansen der Braathen fortalte at han skal representere Brasil i verdenscupen den kommende sesongen.

Enn så lenge står nordmannen uten et lag og treningspartnere.

– Om han vil trene, er jeg med når som helst, skriver Ginnis til NTB.

I vinter ble det kjent at de to hadde noen treningsøkter sammen da Braathen testet racingski for Atomic. Ginnis opplyser at de to chatter i ny og ne.

– Jeg er sikker på at veiene våre vil møtes. Å ha uavhengighet i et lag er det fine med å være «privat», men jeg er sikker på at vi vil få noe til å fungere etter hvert, forteller Ginnis.

Ginnis tok en sensasjonell sølvmedalje i VM i Frankrike sist vinter. Han står med én annenplass i verdenscupen.

– Selvfølgelig er det interessant. Vi leter ofte og prøver å finne lag med få løpere som vi kan samarbeide med for å få optimale forhold. Lucas, som er en av verdens raskeste, er alltid god sparring! skriver han til NTB.

Jakobsen står med tre pallplasser i verdenscupen, i tillegg til at han var en del av det svenske parallell-laget som tok VM-sølv bak Norge i Cortina i 2021.

Det svenske slalåmlaget er lite og består av kun tre verdenscupalpinister. Jakobsen er den eneste av dem som har hevdet seg helt i toppen.

– Vi er i samtaler med kandidater som vi tror kan passe den infrastrukturen veldig bra, sa Braathen.

Norges Skiforbund har frigitt Braathens lisens som gjør at han beholder rankingen sin. Men nasjonsbyttet gjør at norskbrasilianeren ikke får utnytte godene og treningsfellesskapet til det Skiforbundet kaller «Attacking Vikings».

– Jeg har ikke snakket med noen hittil, men det ville selvfølgelig vært interessant for meg å trene med noen av mine konkurrenter, noe som kan være verdifullt for begge parter. Jeg er en veldig sosial person, sa Braathen.

Svensk-norske Jakobsen er heller ikke i tvil om at han ønsker å trene med 23-åringen fra Hokksund.

Braathen fortalte torsdag at det jobbes med et nytt team rundt ham. Red Bull og Brasils skiforbund vil stå bak.

(©NTB)