Menu
Fjordlines ferge MS Oslofjord. Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB

Fjord Line legger ned fergeruten mellom Sandefjord og Strömstad

Fjord Line dropper fergeruten mellom Sandefjord og Strömstad ettersom ruten ikke støtter rederiets visjon og langsiktige strategi.

Av NTB | 20.09.2023 12:42:50

Arbeidsliv: – Dette er et strategisk grep for å konsentrere driften rundt seilingsrutene mellom Norge og Danmark, skriver Fjord Line i en pressemelding.

Fjord Line har drevet fergeruten mellom Sandefjord i Norge og Strömstad i Sverige med skipet MS Oslofjord siden 2014.

– Vi er nå i dialog med fagforeningene og tillitsvalgte og starter diskusjonsmøter med de av våre ansatte som dessverre vil bli berørt av situasjonen, sier administrerende direktør Brian Thorsted Hansen.

– Dette kom nok som et sjokk på ansatte. Noen vil bli sagt opp. Andre vil bli flyttet rundt i konsernet, sier han til Sandefjords Blad.

Det skriver hovedtillitsvalgt Renato Stojnic i Norsk Sjømannsforbund under på.

– Det kom som et sjokk for oss alle. Vi visste overhodet ingenting. Mange er forbanna, mange gråter. Vi vurderer å få inn et kriseteam for de ansatte, forteller Stojnic til Frifagbevegelse.

Han sier det ble opplyst for senest en måned siden at driften gikk bra, og det var god fortjeneste. Stojnic beskriver det som «et ballespark».

Driften av MS Oslofjord i Fjord Lines regi vil bli avviklet, og selskapet vurderer også å selge det. Resten av Fjord Lines ruter blir ikke påvirket av endringene.

Flere nyheter: