Alexander Sørloth scoret fire ganger for Villarreal søndag. Foto: Alberto Saiz / AP / NTB

Fire Sørloth-mål ga 4-4 mot Real Madrid – toppscorer i La Liga med én serierunde igjen

Med en måloppvisning uten sidestykke sørget Alexander Sørloth for at Villarreal spilte 4-4 mot Real Madrid. Ingen har flere scoringer i La Liga denne sesongen.

Av NTB | 19.05.2024 21:09:32

Sport: Trønderen har gjort livet surt for en rekke forsvarsprofiler i den spanske toppdivisjonen siden overgangen til Villarreal i fjor sommer. Etter én scoring i den første omgangen mot Real Madrid, kom de tre neste med kun åtte minutter og 47 sekunders mellomrom kort tid ut i 2. omgang. Da snudde han kampen fullstendig fra 1-4 til 4-4.

Det kunne attpåtil blitt flere scoringer for 28-åringen, som med sine 23 nettkjenninger leder an i kampen om å bli målkonge i La Liga med én serierunde igjen.

Snaue seks minutter ut i hjemmekampen mot Real Madrid søndag ladet Sørloth kanonen fra godt over tjue meter, men skuddet ble stanset av stolpen, via hansken til Real Madrid-keeper Andrij Lunin.

– Et vanvittig forsøk fra nordmannen på topp. Villarreal har vært det beste laget i starten her, lød det fra TV 2s kommentator Endre Olav Osnes.

– En strålende heading, utbrøt Osnes.

Tidlig i den andre omgangen reduserte Sørloth til 2-4, før han kort tid etterpå scoret 3-4.

– Han leker med Real Madrids midtstoppere, kommenterte Osnes.

Så utlignet Sørloth like godt også til 4-4. Med mål i det 48., 52. og 56. minutt gjorde han ekte hattrick på åtte minutter og 47 sekunder.

Med 23 mål er han to foran Girona-spiss Artem Dovbyk (21). Bak duoen i tet følger Jude Bellingham med sine 19 nettkjenninger.

Sju av nordmannens 23 mål har kommet med pannebrasken. Ingen Villarreal-spillere har klart det siden 2003/2004-sesongen.

Det stanset imidlertid ikke de hvitkledde fra å briljere. Etter et snaut kvarter skaffet Arda Güler seg plass i vertenes sekstenmeter, og det unge talentet satte sikkert inn 1-0.

Et kvarter før sidebyttet stanget helten fra mesterligasemifinalen, Joselu, inn 2-0. Spissen er én av fire Real Madrid-spillere med et tosifret antall La Liga-scoringer denne sesongen. Etter Sørloths redusering sørget Lucas Vázquez og Güler for 3-1 og 4-1.

Dermed styrte gjestene mot en klar seier, men Sørloths måltrippel etter sidebyttet sørget for at det ble poengdeling. Med åtte minutter igjen var nordmannen nær å score sitt femte, men trønderen rakk akkurat ikke fram på et innlegg.

Drøyt fem minutter før pause, på stillingen 2-0 til gjestene, fikk Sørloth servert et flott innlegg. Inne i sekstenmeteren var det rått parti i favør nordmannen i duell med Eder Militão, og med pannebrasken ekspederte trønderen ballen lekkert i målet bak Lunin.

Seriemester Real Madrid hvilte flere av sine største stjerner fra start, deriblant Bellingham og Vinicius Junior. Heller ikke Rodrygo, Toni Kroos eller Eduardo Camavinga startet kampen.