LIVESENTER
Guro Reiten jubler etter å ha scoret Chelsea femte mål mot Bristol City. Hun herjet med fire mål og gjorde forarbeid til ytterligere to. Foto: Adam Davy, PA via AP / NTB

Fire Reiten-mål da Chelsea knuste Bristol City 8-0 – tilbake i gullkampen

Guro Reiten scoret fire ganger og la opp til to mål da Chelsea knuste Bristol City 8-0 i siste hjemmekamp under manager Emma Hayes.

Av NTB | 05.05.2024 21:44:02

Sport: Med sitt målshow sendte hun Chelsea inn i gullkampen igjen for fullt. Laget er tre poeng bak serieleder Manchester City med en kamp mindre spilt, og nå med bedre målforskjell.

Chelsea jaget fire titler i Hayes’ siste sesong før hun blir USAs landslagssjef, men så ut til å ende med null. Manageren avskrev sjansene tidligere i uka, men City-tapet for Arsenal tidligere søndag åpnet døra, og Reiten grep sjansen.

– Dette var en god dag for oss. Vi visste hva vi trengte, og vi kjempet for å score mål fra første til siste spark. Nå har vi igjen to kamper, og dette kommer til å bli gøy, sa Reiten til Sky Sports.

Hun har sittet en del på benken den siste tiden, og i kamper hun ikke har startet har Chelsea mistet terreng i superligaens gullkamp og forsvunnet ut av mesterligaen.

– Vi har vært i mange ulike situasjoner gjennom årene, men å måtte ta igjen en annen klubbs målforskjell er nytt for oss. Vi vet at vi kunne klare det også, og alle i laget jobbet for det. Nå er jeg sliten, sa Reiten.

Hennes tre andre mål kom etter pause, i det 56., 70. og 77. minutt. De tre ustoppelige venstrebeinsskuddene ga 4-0, 5-0 og 7-0. To av dem kom fra utenfor 16-meteren, mens 5-0-målet var et skudd ved nærmeste stolpe fra hjørnet av 5-meteren.

Sjoeke Nüskens 2-0-mål kom etter et hjørnespark fra Reiten, og den norske landslagsstjernen la også opp til og Aggie Beever-Jones’ 8-0-mål.

– For en prestasjon av Guro! Vi trengte noe slikt fra henne i dag, og hun førte an, sa Emma Hayes.

Maren Mjelde, som forlater klubben ved sesongslutt, ble byttet inn ti minutter før slutt og fikk sin siste opptreden på Kingsmeadow, som har vært hennes hjemmebane gjennom mange år.

Chelsea spiller en hengekamp mot Tottenham 15. mai og avslutter sesongen borte mot Manchester United tre dager senere. Samme dag spiller Manchester City borte mot Aston Villa.

Mot Bristol City grep hun taktpinnen fra start. Hennes framspill førte til et tidlig straffespark, og hun satte det i mål til 1-0-ledelse i det 6. minutt. Hun løp og hentet ballen, tydelig bestemt på at Chelsea skulle score mange mål.

Med fire mål kopierte hun Erling Braut Haalands prestasjon fra lørdag. På overtid var hun nær en femte scoring, men det som trolig var ment som et innlegg traff tverrliggeren. Med 8-0 har Chelsea nå 46 plussmål, mot Manchester Citys 45.