Menu
Minst fire personer har mistet livet i det kraftige uværet som har rammet New Zealand. Ødeleggelsene er store flere steder, som her i Esk Valley nære Napier på Nordøya. Foto: New Zealand Defense Force via AP / NTB

Fire døde etter kraftig uvær i New Zealand

Minst fire personer har dødd som følge av det kraftige uværet syklonen Gabrielle har brakt med seg til New Zealand. Regjeringen har erklært unntakstilstand.

Av NTB | 15.02.2023 09:25:29

Politikk: Det er New Zealands nordlige øy som er hardest rammet, og uværet har ødelagt veier, hus og kuttet strømmen til flere av øyas rundt 3,5 millioner innbyggere.

En person er funnet død i området der en brannmann ble meldt savnet, mens levninger etter to personer er funnet i den hardt rammede Hawke’s Bay-regionen, opplyste newzealandske myndigheter natt til onsdag norsk tid.

Noen timer senere opplyste politiet at de har funnet en død gutt i en by på østkysten av Nordøya.

Militære helikoptre har blitt brukt til å frakte overlevende i sikkerhet. Over 10.000 mennesker er evakuert rundt om i landet.

Regjeringen erklærte tirsdag unntakstilstand. Bare to ganger tidligere i landets historie er dette tiltaket iverksatt.

Statsminister Chris Hipkins sier uværet er det verste landet har opplevd på en generasjon.

Onsdag ble registrert et kraftig jordskjelv ikke langt fra hovedstaden Wellington. Amerikanske USGS målte skjelvets styrke til 5,7 og plasserte episenteret i Cooksundet, som skiller landets to store øyer. Det er så langt ikke meldt om skader som følge av skjelvet.

(©NTB)

Flere nyheter: